ביום שישי (1 ביולי) אפל הפיצה את גרסת הזהב (Golden Master) של Lion למפתחים. גרסת הזהב היא בד"כ הגרסה ממנה משכופלת הגרסה הרשמית של המערכת, מכאן ניתן להסיק כי ההשקה הרשמית קרובה (בהנחה שלא תתרחשנה תקלות בלתי צפויות).

חשוב לציין, עדיין אין תאריך השקה רשמי. 9to5mac טוען / מאמין כי Lion יושק ב-14 ביולי (בשלב זה, רוב הבלוגוספירה נוטה להאמין כי זה אכן התאריך).
נספחים לגרסת הזהב
MacRumors מדווח כי לפי הסכם המשתמש של גרסת הזהב של Lion אפל מאפשרת להריץ את Lion גם בתור מערכת וירטואלית (בעזרת תוכנות צד שלישי, לדוגמא: Parallels). בעבר אפל אפשרה זאת רק בגרסת ה-Server. בנוסף, MacRumors מדווח כי לאחר התקנת Lion, בעליה הראשונה של המערכת, המערכת נפתחת ישירות על Setup Assistant ומדגימה, בין היתר, מחוות מולטי טאץ' (Multi-Touch Gestures) חדשות (שכבר נחשפו בגרסאות קודמות של Lion). לעומת זאת, בנמרשלג (10.6), אחרי ההתקנה הראשונית, המערכת מקרינה סרטון תדמית בו היא מברכת את המתקינים בברכת "ברוכים הבאים" בשפות שונות.
קישורים נלווים
Golden Master בויקיפדיה (כאן).
יש לי שאלה/דאגה לגביי ליון, ואשמח אם מישהו מהקוראים של הבלוג יוכל ליעץ לי 🙂
רוב המערכת החדשה, מלאה בעיקר באנימציות. אנימציות אנימציות אנימציות. כבעל מקבוקפרו 13" עם מעבד core 2 duo 2.4 GH אני חושש שהמערכת תכביד יתרה על המעבד.. אני לא כל כך מבין בזה, אבל אתם חושבים שהדאגות מוצדקות? ואם יש פתרונות להקלה? אפל כן כותבת באתר שלה שהמערכת יכולה לרץ על מעבד כמו שלי .. 😐
אהבתיאהבתי
אפל אוטומטית מורידים אנימציות ממחשבים שלא יכולים להריץ אותם, אבל עם מחשב כמו שלך לא נראה לי שתהיה לך בעיה. אולי למחשבי אינטל דור ראשון זה יהיה קצת כבד.
אהבתיאהבתי
תודה 🙂
אהבתיאהבתי
חשוב לציין שאפל הפכה את התנועה של האצבע על המולטי טאצ' כדי להשוות אותו למעלה: תנועה עם האצבעות למעלה יוריד את העמוד למטה ותנועה עם האצבעות למטה יעלה את העמוד למעלה. כרגע זה הפוך. השינוי הוא – אפל עכשיו "מזיזים" את העמוד ולא את בר הגלילה.
אהבתיאהבתי
התכוונתי להגיד "להשוות אותו לאייפון"
אהבתיאהבתי