במהלך השנים פיתחתי "מדיניות גיבויים" שעובדת בשבילי, המדיניות מורכבת משלושה מרכיבים בסיסיים: דיסק שניתן להעלות ממנו את המחשב (במקרה שלי מדובר בדיסק שקיבלתי עם המחשב + דיסק שהכנתי בעצמי), Time Machine וגיבוי / סנכרון בענן.
דיסק להעלות ממנו את המחשב
אם המק שלכם הגיע עם דיסק של מערכת הפעלה אתם יכולים להעלות ממנו את המק במקרה חרום. אם אין ברשותכם דיסק שניתן להעלות ממנו את המחשב אתם יכולים ליצור דיסק כזה בעצמכם בעזרת Lion DiskMaker (על התוכנה כתבתי כאן) + עותק חוקי של המערכת שהורדתם מהאפסטור למק.
Time Machine / תוכנת גיבוי
כדאי לגבות את המחשב על דיסק חיצוני, אפשר להשתמש בטיים מאשין המובנית במערכת (מדריך בסיסי לטיים מאשין פרסמתי כאן) או בתוכנות צד שלישי, לדוגמא: Carbon Copy Cloner (כאן) ו-SuperDuper (כאן) – שתי התוכנות גם מאפשרות להעלות את המחשב מהגיבוי (בניגוד ל- Time Machine).
גיבוי / סנכרון בענן
ניתן להשתמש ב-Dropbox או Copy, גוגל דרייב או כל שרות גיבוי / סנכרון אחר או במספר שרותים במקביל. אני משתמשת לגיבוי יומיומי ב-Copy, ב-Dropbox אני משתמשת לשמירת מסמכים מאפליקציות iOS (השרות נתמך ע"י אפליקציות רבות). אין צורך לגבות את כל המחשב לענן, אפשר להסתפק רק בגיבוי של החומרים שאתם יוצרים בעצמכם (את המערכת ניתן לשחזר מגיבוי מקומי או במקרים קיצוניים להתקין מחדש מהאפסטור).
iCloud
במערכות האחרונות iCloud הולך ותופס מקום חשוב, אבל חשוב לזכור שמדובר בשרות סנכרון יותר מאשר בשרות גיבוי.
נבדק על 10.8.4.
*גילוי נאות: אם תרשמו ל- Dropbox דרך הקישור שלי אקבל 500 מגה לחשבון שלי.