עובדות ופרשנות: כמה דברים שכדאי לדעת על האפסטור למק

יומיים אחרי האירוע של אפל אפשר להתחיל לנתח את המצב. מסתבר שהאפסטור למק (Mac App Store) זוכה להתעסקות רבה בבלוגוספירת המק. השקת האפסטור למק צפויה להתרחש במהלך החודשים הקרובים (סטיב ג'ובס קצב 90 יום), הנה כמה דברים חיוביים שהצלחתי למצוא על האפסטור למק, וכמה קצת פחות:

הפרטת חבילות
בצילום יחצני, בעמוד האפסטור למק, מופיעה האפשרות לרכוש תוכנות בודדות מחבילות iLife ו iWork. המחירים לא ממש זולים: $14.99 לתוכנות בודדות מחבילת iLife,ו $19.99 לתוכנות בודדות מחבילת iWork. למרות זאת, אם אתם צריכים רק תוכנה אחת, יש לכם אפשרות לחסוך את הרכישה של כל החבילה. חשוב לזכור, מדובר בצילום יחסי ציבור, דברים יכולים להשתנות כשנגיע להשקת האפסטור.

תוכנה אחת הרבה מחשבים
לפי חוקי האפסטור למק, קונים תוכנה פעם אחת ומתקינים בכל המקים בבית. אם יש לכם יותר ממק אחד בבית אתם בטח יודעים כמה קשה לעבור בין מחשבים, כשאין לכם את אותן תוכנות מותקנות בכולם. אני מניחה שתהיה מגבלה מספרית כולשהי (נגיד 5).

מפתחי אייפון עשויים להתרחב גם לכיוון המק
מפתחים מוכשרים לאייפון עשויים להתחיל לפתח למק. המעבר בין אייפון למק פשוט יותר מאי פעם. מפתחים לא צריכים לדאוג לאחסון התוכנות או לשרותי סליקה. לדוגמא: Firemint, החברה המפתחת את Flight Control (משחק לאייפון / אייפד), הודיעה כי היא מפתחת גרסת מק למשחק שתהיה זמינה באפסטור למק (כאן).

מפתחים קטנים יוכלו להתפרנס
הרבה מתוכנות המק החינמיות הן חינמיות מחוסר ברירה, כתוצאה מכך הן גם מתות בטרם עת (קשה לעבוד בחינם לאורך זמן). האפסטור יאפשר גם למפתחים קטנים לקבל שכר תמורת עמלם.

ירידת מחירים (אולי)
סביר להניח שתהיה ירידת מחירים. אני מניחה שהמחירים יהיו גבוהים יותר ממחירי האפליקציות לאייפון, אבל בכל זאת נראה לי שמחירי המינימום והמקסימום ירדו. אני מבססת את ההנחה שלי על ירידה בהוצאות המפתחים (אפל מספקת סליקה ואחסון), וחידוד התחרות בין התוכנות (בגלל מבנה החנות).

חווית קנייה משופרת
כל מי שחווה את חווית הקניה באפסטור יודע כמה פשוט ונוח לקנות אפליקציות. אם חווית הקניה באפסטור למק תשתלב עם מחירים סבירים, נראה לי שכולנו נרויח.

אפשר גם למצוא צדדים בעייתיים לאפסטור למק, לדוגמא: מסמך ההנחיות שאפל הנחיתה על המפתחים מלא בהגבלות. ReadWriteWeb סימן את ההנחיות הבעייתיות (+ פרסם את ההנחיות המלאות). חלק מההנחיות מחייבות את מפתחי התוכנות לשנות את דפוסי החשיבה שלהם, לדוגמא: אפל לא רוצה גרסאות בטא או גרסאות נסיון באפסטור למק. לפי תגובות שהתפרסמו ב TUAW עולה כי רוב המפתחים רואים באפסטור הזדמנות, אבל מודאגים מההנחיות של אפל. חשוב לזכור, מפתחים יכולים למכור תוכנות גם מחוץ לאפסטור.

5 תגובות בנושא “עובדות ופרשנות: כמה דברים שכדאי לדעת על האפסטור למק

  1. אני מסכים לחלוטין אם הנושא של גרסאות הביטא, לא כל אחד רוצה להיות שפן הניסיון של מפתח כזה או אחר, וגם אם אני אשקיע את כספי במוצר, אני רוצה להיות בטוח שאני לא מקבל חצי מוצר או משהו נא.

    אהבתי

  2. אני חושב שאנחנו מגיעים להצתלבות שעלולה להיות מאוד מסוכנת ולא רק יעילה וטובה. לראיה, יצא לי לא מעט להתעצבן ולצעוק על האייפון והאייטיונז כשאני מחבר למחשב שלא שלי או מנסה לסנכרן דברים.
    אני לא ממש יודע מה הם יעשו, אבל אם הנטייה תהיה ללכת לכיוון של מערכת סגורה בסגנון האייפון או האייפאד, במידה ואני לא ארצה לפרוץ לעצמי את המחשב.. אני עלול למצוא עצמי סולד מצריכת תפוחים וכנראה אעבור לפינגווין.
    נכון, הכל ספקולציות כרגע, אבל מי יודע מה יקרה בטווח הרחוק…

    אהבתי

  3. לדעתי זאת הזדמנות מצויינת למפתחים קטנים. אני פחות רואה את המוטיבציה לחברות מסחריות גדולות לעבור דרך האפסטור במק. כל עוד המערכת אינה סגורה, יש להן את האמצעים לשווק, לסלוק וכו' בלי צורך להפסיד 30% מכל מכירה.

    בכל מקרה, נראה שהמערכת נעה לכיוון הגן הסגור – עדות אחת היא ההצהרה שלא יהיו גירסאות עתידיות של ג'אוה שמפותחת על ידי אפל.

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s