אמנם לא כל תוכנה מככבת במצב מסך מלא, אבל ישנן תוכנות שזה בדיוק הפיצ'ר שהופך אותן לטובות יותר. במילים פשוטות, כל תוכנה שמצריכה התמקדות מצד המשתמש עשוייה לצאת נשכרת ממצב מסך מלא.
אחרי שהתרגלתי לעבוד עם תוכנות מסוימות במסך מלא, קשה לי לחזור אחורה, ואפילו קשה לי לדמיין איך הסתדרתי לפני. תוכנות שמצב מסך מלא עושה להן טוב (לדעתי): אייטיונס ומייל. לגבי ספארי, לפעמים מסך מלא מאד מועיל, לפעמים הוא פשוט מלחיץ (מזל שיש אפשרות יציאה).
סיכום
מסך מלא הוא קסום רק אם הוא עשוי טוב (נקי מבאגים) ומתאים למהות של התוכנה. דוגמא לפספוס במסך מלא אפשר לראות בגרסה האחרונה של אברנוט (3.0.0) למק: ריבוי באגים מכשיל את הפיצ'ר. אני מניחה שהנושא ייפתר בעדכונים הקרובים.
קישורים נלווים
תחקיר מיוחד: Lion: תוכנות מסך מלא
מדהים איך עד לא מזמן ניסינו לשכנע משתמשי חלונות למה לא צריך להגדיל את החלון על כל המסך, והיום אנחנו מסבירים למה זה טוב.
(ושלא תביני לא נכון, אני עובד עם ספארי, מייל, אברנוט, אייטונז ו-iCal במסך מלא, ונהנה מכל רגע)
אהבתיאהבתי
אם רק לטוויטר היה מסך מלא…
אהבתיאהבתי
1+.
בינתיים יש ל-twitterific מסך מלא.
אהבתיאהבתי
אני מת על אייטיונס במסך מלא! וגם אצלי ספארי קבוע במסך מלא 🙂
הפתיע אותי שאפל לא הכניסו את הפיצ'ר הזה גם לאפסטור… והיה מאוד נחמד אם היה אותו גם בטקסטאדיט..
אהבתיאהבתי
הכי מצחיק שבווינדוס זה הברירת מחדל כבר שנים
אהבתיאהבתי
מסך מלא שמסתיר גם את הטאסקבר?
אהבתיאהבתי
זה לא המסך-מלא בלבד (לדוגמה: תוכנות וינדוס) שעושה את ההבדל. הפרטים עושים את ההבדל, כמו תמיד.
עד שלא משתמשים בתוכנות מסך מלא בליאון לא מבינים כמה שזה נוח, בגלל שרק השילוב של כל המרכיבים: מחוות משתמש, ספייסס, מישן קונטרול והעלמת הדוק, גורם לכך שזה אחד הפיצ'רים המשמעותיים בליאון.
אהבתיאהבתי
לא ברור לי עדיין מהי הגדולה של מסך מלא, או נכון יותר, לעבוד עם מסך מלא.
כשאני רואה את משתשמי הווינדוז עם מסך מלא, איני מבין כיצד הם חיים כך.
לכן, כדאי היה שתסבירי קצת את יתרונות המסך המלא, מלבד קריאות ההתלהבות שנשמעו ממה שכתבת.
אהבתיאהבתי
אני משתמש במסך מלא כדי לקרוא מסמכי pdf ב-Preview. מאוד נוח שאפשר להתרכז רק במסמך, אבל אם מדי פעם אני רוצה לבדוק דוא"ל, אני יכול להסיט את המסך באמצעות ארבע אצבעות ואז לחזור ל-Preview באותו אופן.
אני מסכים שאופציית המסך המלא ב-Evernote זקוקה לחשיבה מחדש. מה הבעיה לתת למשתמש להחליט איך הוא רוצה לארגן את התצוגה?
אהבתיאהבתי