כותבים הרבה (יחסית) בזמן האחרון על סוסים טרויאנים ותוכנות מרושעות (Malware) מסוגים שונים למק. למקרה שלא ידעתם, מערכת ההפעלה של המק שלכם (10.6 ו-10.7) מספקת הגנה מסויימת מפני מזיקים למינהם. ההגנה מתבצעת ע"י רשימת תוכנות מרושעות המתעדכנת באופן אוטומטי על בסיס יומי, ומזהירה אתכם במידה והיא מזהה את הרושעות הנמצאות ברשימה.
אם אתם רוצים להיות בטוחים שאתם אכן מוגנים: תפתחו את העדפות המערכת (System Preferences) שלכם ותבדקו שסעיף "Automatically update safe downloads list" מסומן ב-V בהעדפות הבטיחות (Security & Privacy) של המערכת תחת לשונית General. חשוב לציין, ניתן לבטל את העדכון האוטומטי של הרשימה, אבל עדיף שלא. פרטים נוספים אתם יכולים למצוא בדף תמיכה של אפל המוקדש לנושא (כאן).
צילום מסך: העדפות האבטחה.
לפי MacRumors, אפל כבר עדכנה את רשימת הרושעות שלה לגבי סוס טרויאני שהתפרסם בימים האחרונים. הסוס הטרואיני המדובר הותקן באמצעות הורדת קובץ PDF המכיל טקסט סיני. לאחר התקנתו, הסוס הטרויאני איפשר גישה, ממחשב מרוחק, לקבצים ונתונים הנמצאים במחשב בו הוא הותקן. חשוב לציין, לא ברור אם הסוס הטרויאני המדובר אכן פגע במישהו. בינתיים מתפרסם סוס טרויאני נוסף, הפעם מדובר על סוס טרויאני שמתחזה לאינסטולר של פלאש (אני מניחה שהעדכון של אפל בדרך). ההגנה במקרה הזה מאד פשוטה: אם אתם צריכים להתקין נגן פלאש תתקינו מהאתר של אדובי, ולא משום מקום אחר.
סיכום
אל תורידו קבצים / תוכנות ממקומות שאתם לא מכירים.
קישורים נלווים
סערה בפורום: האם צריך תוכנת אנטי וירוס במק?