טיפ: Safari Power Saver

אם אתם משתמשים בספארי במק, יש סיכוי שנתקלתם ב-Safari Power Saver, פיצ׳ר שמטרתו למנוע מאתרי אינטרנט לסחוט אנרגיה מהמק שלכם ע״י הקפאת תכנים המשתמשים בתוספים (Plugins), לדוגמא: פלאש.

Safaripower 1
צילום מסך: Safari Power Saver בפעולה.

איך זה עובד  
Safari Power Saver  מציג את התוכן הנמצא במרכז העמוד ומקפיא את התוכן שנמצא בשולי העמוד, המשתמש יכול לפתוח את התוכן המוקפא ע״י הקלקת עכבר.

ניתן לסגור / לפתוח את הפעילות של Safari Power Saver בהעדפות של ספארי:
Advanced – Stop Plug-ins to Save Power

Safari power pref
צילום מסך: ההעדפות של Safari Power Saver.

במידה ואיפשרתם תוכן מאתר כלשהו, האתר יכנס לרשימה ״הלבנה״ והתכנים באתר לא יוקפאו. הרשימה זמינה ע״י הקלקה על כפתור Details (ראו תמונה מצורפת), ניתן להסיר אתרים מהרשימה.

נבדק על 10.9, ספארי 7.

Safari Power Saver מוצג ע״י אפל כפיצ׳ר של Mavericks (עמוד הטכנולוגיות של Mavericks), אבל, לפי דיווחים שונים, הוא זמין החל מספארי 6.1 (ב-Mountain Lion).

קישורים נלווים
iOS 7: ספארי: שיתוף טאבים (כאן).

6 תגובות בנושא “טיפ: Safari Power Saver

  1. יש לי הרגשה שנוצר בלבול בכתבה זו, ובעצם מדובר על שני נושאים שונים, ואסביר את עצמי:
    התפריט שתיארת בהעדפות הספארי, מתייחס לתכונה חדשה של ספארי לעצירת פלגינים שונים בדומה לClick For Flash. ספארי לא מציג את הפלגאין כברירת מחדל, בין אם העמוד מוסתר ובין אם לא, למשל של פרסומות מבוססות פלאש, וכשהמשתמש מקליק עליו ספארי יציג אותו מכאן ולהבא.
    מה שאת מתארת בכתבה הזו – הטכניקה של מאבריקס לחיסכון בכוח עיבוד ובסוללה, קשור רק למקרים בהם עמוד הספארי מוסתר, והוא פועל גם אחרי הפעולות שתארת בכתבה. תכונה זו נקראת App Nap והיא עובדת לא רק בספארי אלא ברוב התוכנות הקיימות, ובוודאי באלו של אפל.
    ישנן תוכנות בודדות שתכונה זו מפריעה להם ומומלץ לבטלה, אבל בדרך כלל עדיף להשאיר אותה ללא שינוי. לדוגמה, בתוכנת פיינל קאט X התכונה הזו עוצרת את הרינדור ברקע במקרים שפיינל קאט מוסתרת על ידי תוכנה או מסמך אחר, ולכן מומלץ לכבות את התכונה הזו עבור פיינל קאט.
    כיבוי הApp Nap נעשה באמצעות בחירת קובץ התוכנה (בספריית האפליקציות), קליק ימני ומהתפריט שנבחר: Get Info. בחלון שנפתח יש לסמן וי על האפשרות: Prevent App Nap

    אהבתי

      1. מה שכתוב שם זה: ״אם התוכן נמצא במרכז העמוד, ספארי יציג אותו, אבל אם הוא נמצא מחוץ לשולי העמוד, ספארי יציג רק תמונה סטטית וקליק עם העכבר יפעיל את הסרט או הפלאש.״
        תכונה זו מיועדת לחסוך בכוח מיחשוב שנובעת מהפעלת פרסומות, שפעמים רבות מופיעות מחוץ לשולי עמוד האינטרנט.
        מה שתיארת בכתבה מתייחס לכך שגם אנימציות שכן עובדות בספארי – במרכז העמוד או מחוץ לשוליים – מפסיקים לפעול באופן אוטומטי (נכנסים למצב תנומה) ברגע שהם לא נראים לעיין, או כשעוברים ממסך מלא אחד למשנהו, או שמסמך כלשהו מכסה את העמוד.

        אהבתי

      2. בשום מקום בפוסט לא כתוב ״מפסיקים לפעול באופן אוטומטי״. יכול להיות שהניסוח לא הכי ברור והוא מוביל אותך למסקנה שלך, אבל הכוונה שלי הייתה בדיוק כמו שכתוב בתיאור של אפל. בכל מקרה תודה על ההערה, אני אנסה לחדד את הניסוח בקרוב.

        אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s