החל מ-iOS 8 אפליקציות צד שלישי יכולות להוסיף ווידג’טים (widgets) למסך Today (״היום״ בגרסה העברית) ב-Notification Center (״מרכז העדכונים״ בגרסה העברית).
צילום מסך: הווידג׳ט של Fragment.
ווידג’טים הם ״נציגים״ של אפליקציות המותקנות במכשיר, לדוגמא: הווידג’ט של דרופבוקס מציג את הקבצים האחרונים שהועלו דרך האפליקציה. זמינותם ותפקודם של הווידג’טים תלויה במפתחי האפליקציות (במילים פשוטות: לא לכל אפליקציה יש ווידג’ט, המפתח/ת צריך/ה לכלול את הווידג’ט באפליקציה).
התקנת / הסרת ווידג’טים
– תגללו את מסך ״היום״ עד שתראו את כפתור ״עריכה״.
– תלחצו על כפתור ״עריכה״.
– בחלקו התחתון של המסך תוכלו למצוא את רשימת הווידג’טים הזמינים, מהרשימה תוכלו לבחור את הווידג’טים אותם תרצו להוסיף (לחיצה על כפתור הפלוס).
– באותו המסך ניתן להסיר ווידג’טים: גרירה מצד ימין (באמצעות הכפתור עם שלושת הקווים) לחלק התחתון (מתחת לכותרת ״אל תכלול״).
– אחרי שתסיימו את העריכה תוכלו לחזור למסך ״היום״: לחיצה על כפתור ״סיום״ (בחלקו העליון של המסך).
צילומי מסך: משמאל: עמוד ״היום״ ב-״מרכז העדכונים״, מימין: עמוד העריכה של הווידג׳טים ב-״מרכז העדכונים״.
קישורים נלווים
חווית משתמשת: Fragment (כאן).