9to5mac מדווח כי ב-iOS 7 במסך האפליקציות החינמיות, הנפתח בפעם הראשונה בה פותחים את האפסטור אחרי התקנת המערכת, ניתן לראות אפליקציות מחבילות iWork ו-iLife לצד אפליקציות חינמיות מבית אפל כמו iBooks ועוד.
צילום מסך: מסך האפליקציות החינמיות ב-iOS 7.
9to5mac מניח כי הדבר מרמז על הפיכתן של חבילות התוכנה של אפל לחינמיות עם השקת iOS 7.
פרשנות לא מלומדת
אני נוטה להאמין שאפל מתקרבת לנקודה בה היא תהפוך את כל התוכנות שלה לחינמיות (כולל OS X). חשוב לזכור, אפל מרויחה 30% על כל אפליקציה הנמכרת באפסטור, סביר להניח שהיא יכולה לוותר על רווחים ישירים ממכירת האפליקציות שלה, ואפילו להרויח יותר כתוצאה מגידול במכירות החומרה של החברה בעקבות המהלך. לפני שנתיים קיוויתי (כאן) ש-Lion תהיה מערכת ההפעלה הראשונה למק שתוצע להורדה חינם, זה לא קרה אז, אולי זה יקרה הפעם, או שלפחות נקבל את חבילת iWork חינם.
מעניין.
אהבתיאהבתי
יש הרבה השערות שטוענות שבגלל שאפל תשיק את אייוורק בענן בחינם, היא תציא את איורק המלא בחינם גם/יגיע מובנה במק/תשלום סימלי מאוד. אני רק תוהה מה עם ״פיצוי״ לרוכשים המקוריים!! חחח
אהבתיאהבתי
לגמרי לא בטוח שאייוורק בענן יהיה חינמי. זה כ ר ג ע חינמי כי הוא בבטא.
אני משער שבהשקת ios7 לציבור הרחב יהיו פרטים.
אהבתיאהבתי